Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Περί ηθικής...


Ανήθικότητα: Η έλλειψη ηθικής, ενέργεια που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ηθικής.

Ανηθικότητα λοιπόν, είναι όταν:

- Συγκρίνεις στρέμματα και φέρετρα και τυμβωρυχείς με τον χειρότερο τρόπο (Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός).

- Εμφανίζεις (εν γνώση σου) μήνυμα χαροκαμένης κόρης από το Μάτι, ενώ η μητέρα της ζει (Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός).

- Όταν συνοδεύεις την κόρη σου (θεμιτότατη αυτή καθαυτή η κίνηση), για να γραφτεί σε ονομαστό Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού, την ίδια εκείνη ημέρα που δεκάδες άλλα παιδιά, είδαν τα όνειρα τους να σπουδάσουν να γίνονται κομμάτια (εξαιτίας σου). Κάκιστος ο συμβολισμός, δε συμφωνείτε; (Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός).

- Δηλώνεις μετά το "σφαγείο" της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 άτομα (εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά έμειναν εκτός λόγω ακριβώς αυτής της δήθεν καινοτομίας) πως "οι νέοι πια δε θα εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια" (Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας).

- Όταν ενώ έχεις έτοιμους τους πίνακες των διορισθέντων αναπληρωτων εκπαιδευτικών, αντί να τους αναρτήσεις άμεσα, ενημερώνεις σαδιστικά τους ενδιαφερόμενους με SMS, "παίζοντας" κατ' αυτό τον τρόπο με την υγεία και την ψυχολογία τους (Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας).

- Όταν προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τις διακρίσεις (που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να υφίστανται) απέναντι στους ανεμβολίαστους, κάνεις και νέες, δηλώνοντας πως "τα σώματα ασφαλείας είναι αναντικατάστατα, ενώ οι γιατροί όχι" (Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας).

- Όταν (μην καταλαβαίνοντας πως έτσι δε θα πείσεις ούτε τη... γάτα σου), για να υπογραμμίσεις τη σημασία των εμβολιασμών, λες ότι "το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα ισχυρό κίνητρο να εμβολιαστεί" (Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών). 

- Όταν για να πιέσεις τους ανεμβολίαστους, δηλώνεις το... εκπληκτικό "το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο τζαμπατζής ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι (!!!!) πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος" (Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών).

Αλήθεια ρε παιδιά όλοι μας, κι εμείς οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολίαστοι, φόρους δεν πληρώνουμε, οι ίδιες εισφορές δεν μας κρατούνται; Ή λάθος τα έχω καταλάβει τόσα χρόνια;

- Όταν για να υπερασπιστείς την ανεπαρκή διαχείριση της Κυβέρνησης, την ώρα που καιγόταν η μισή Ελλάδα, παρουσιάζεις ό,τι να ναι στοιχεία για την πυρόσβεση και την πολιτική προστασία και την επόμενη ακριβώς ημέρα σε αδειάζει εμμέσως ο αρμόδιος Υπουργός και συνάδελφος σου (Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας).

- Όταν είσαι ΜΜΕ και για να πουλήσεις "εκδούλευση", γίνεσαι επιπλέον και γραφικός, μιλώντας για φιλανθρωπική δράση, ανάμεσα στα άλλα, μέσω καθαρισμού... πατατών!!!

Όταν λοιπόν μια Κυβέρνηση λειτουργεί με ανηθικότητα, αυτό μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους πολίτες που υποτίθεται πως υπηρετεί... Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά, προκειμένου να εφαρμόσει τις ανάλγητες και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας πολιτικές της...

Όταν και τα περισσότερα από τα ΜΜΕ, παίζουν το ίδιο... "βιολί", της ανηθικότητας, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη...

Κι όταν τέλος, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές και τα πρόσωπα, που στερούνται ηθικής, τότε καλόν θα ήταν να προβληματιστούν, αν συμπεριλαμβάνονται και αυτοί στον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό...

Και να σκεφτούν για μια φορά πέρα και πάνω, από τα κόμματα και τις ιδεολογίες τους...

Δύσκολο, το ξέρω... Άλλωστε, όπως έχει πει και η μεγάλη Αφροαμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέας, Μάγια Αγγέλου: 

"Οι ανάγκες της κοινωνίας προσδιορίζουν την ηθική της"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου